31 Maj 2010

Åhååååååhååå SOMMARLOV!  Förutsatt att jag klarade tentan såklart, men det ska nog gå vägen.. (:                      

1 Juni imorgon. vad detta går fort, sommar sommar sommar ;D Om mindre än 2 veckor sitter jag med Taiga på ett nattåg på väg upp till Bräcke, ska bli skönt att få komma hem lite :) Sen är det fullfart, Tallin och SummerJam i Köln, sen 1 månads jobb och sen lite sommarlov igen. Fint!

Nu måste jag iväg för att handla, vi har ingen mat hemma =/ Dessutom måste jag svänga förbi (omväg) svärmor först, glömde visst min plånbok där igår :P Taiga får stanna hemma, hon tycker det är för tok för varmt..



men hon är ganska så fin ändå.. ;D

o

Acke har åkt iväg till Norge, jag ska snart ta mig iväg till skolan. När jag kommer hem ska jag gå ut med Taiga, duscha Taiga (hon luktar äckligt! :P) Sen är det pannkakor och plugg som gäller! Fredag är sista tentadagen, jag måste bara klara den, inte bra att ha omtenta.

Så nog kommer vi klara oss ganska bra, jag och tjejerna!

Såg föressten en liten liten rådjursunge vid morgonpromenaden, så söt! Det tyckte Taiga med ;D


Helgen

Helgen har varit fun fun.
Fredag: Grannarna kom och campade med sin husbil ;D
Lördag: Bonden kom och hämtade husbilen med stora traktorn ^^ Nässelsoppa hos grannarna + ett försök att släppa Taiga i deras stora tomt med fårstängsel runt, slutade med att hon hittade ett hål - sprang till ko/häst/får hagarna bredvid och smetade in sig i bajs, gött sa Taiga, äckligt sa matte och tvingade henne att duscha ^^
Söndag: Hjälpa svärmor, nyss ätit middag och kommit på att plugga vore en bra idé (:



Om cirka 3 veckor är jag hemma i Jämtland igen, då ska jag be mamma klippa mig - håret ska bli lätt så lätt!

Torsdag 20 maj

Kanske ska följa Taigas exempel och sova lite till efter 7 km långpromenad.. Men först ska jag få i mig frukost! Sen ska det laddas inför morgondagens omtenta i KTC, den här gången ska jag få med allt =) Åh vad detta kommer gå bra! Sen är det bara att ladda/plugga inför tentan nästa fredag, sen sen sen! är det sommarlov! =D

Och snart kommer korna hit till sommarhagen, det lovade bonden igår :)



Förra året i Maj, snart kan vi se bilar och lastbilar susa förbi där borta i horisonten också, den nya vägen öppnar nog snart.

Nässelsoppa!

Idag fick vi nässelsoppa till förrätt, att man aldrig tänkt på att göra sån förut. Nyttigt, näst intill gratis och väldigt enkelt =)

Från recept.nu

Ingredienser
2-3 liter färska späda nässlor
1 1 knippa finklippt gräslök
2 2 msk smält smör
0.5 0.5 dl maizenaredning (ljus)
2 2 st höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 1 dl creme fraiche
salt
vitpeppar
muskotnöt, malen eller hel riven

1. Rensa nässlorna och förväll dem i 6 minuter i ca 5 dl vatten.

2. Sila av kokvattnet i en stor kastrull och koka upp buljongtärningarna tillsammans med det smälta smöret.

3. Koka i 2-3 minuter och se till att buljongen löser sig ordentligt.

4. Finhacka nässlorna om det behövs och lägg dem i soppan.

5. Tillsätt maizenaredningen och creme fraichen. Koka ett par minuter till, så att soppan tjocknar lite av redningen.

6. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

 

Do it!

 

 

 

Ser ni min man?

 

=)


Avatar

Så väldigt väldigt bra film! Min favoritfilm, genom tiderna =)




ingen speciellt aktiv dag idag, kalas igår + att det var söndag idag =slappdag. Imorgon däremot! Då ska Taiga & Jag ut på långpromenad och jag måste ta tag i det här pluggandet på riktigt. 28 maj, då är det sommarlov, och jag ska inte ha några omtentor att tänka på över sommaren!

Tjo!

Tjo & Tjim

Grillning + vattenpipepremiär!

Eldning?

=D

!

Sommar <3


Activity

Idag har jag avverkat 4 par sockar, 3 par har blivit blöta pga läckande/blöta skor/stövlar och 1 par har varit på gymmet. =)
Aktiv dag för övrigt.
Morgon: 40 min promenad med finaste
Lunch: Gymmet 45 min + 30 min promenad med finaste i Askersund
Middag: Taiga fick springa 3,5 km efter moppen till fiskestället, kastade lite med Acke innan jag och Taiga gick de 3,5 km hem igen.
Kväll: Te + kaka. Och nu är det nog läggdags :P

Imorgon ska jag in till Örebro för att träffa mina gamla scout och ungdomsledare som är här på konferens. Åh vad det ska bli roligt!! :D



Aktivitet gör en gott ;D

Lång"ledigt"

Ingen skola förns nästa onsdag, åh så skönt så skönt! Inte direkt ledigt då man verkligen borde försöka plugga. Och I will, försöka plugga. Tror dock inte att det kommer gå så bra just i helgen, men på måndag och tisdag,  då!

Nästa fredag är det omeximination KTC, näst nästa fredag är det skrivtenta. SEN är det sommarlov!

Happy Esther


Nej nej nej

Jag har inte råd med en ny dator, idag sa det poff flera gånger, och den stängde av sig. Igår skruvade vi bort baksidan och dammsög  fläkten eftersom den lät så mycket = damm, mycket damm. Vi fick antagligen inte bort allt, så idag blir det för varm och säger poff.

Nej nej nej

Ackes datavän Erik kommer på lördag, han kanske kan fixa!

Hoppas hoppas



Mannen är hemma!

Nu är han här igen, min man =) fast han stressar mest runt tycker jag, duscha vattna ringa mamma. Hej och hå =)

Han lugnar nog ner sig snart, för sen ska vi sova ;D hehe




=/

Tappade mobilen i hundens vattenskål.

Antagligen dags för Esther att skaffa en ny mobil.

Bra gjort

Tack

=)

=/

Prinskullen

Nu sitter jag här med kaffet på min vänstra sida, Taiga har gått och lagt sig igen, tror hon är lite uttråkad ;D hehe. Lilla tjej..

Vi har iaf tagit oss iväg till "Prinskullen" den här morgonen, med svärmor. Ett naturreservat tydligen, alltid undrat vad skylten prinskullen skulle leda mig, nu vet jag! Där satt tydligen prinsen och tittade ut mot sitt slott, Stjernsund, för länge länge sen =) Mycket fint var det iaf! Dock kunde vi inte gå hela rundan runt, alldeles för blött. Vi får gå senare i sommar när fåren och lammen kommit dit och det torkat lite helt enkelt (:

Nu är ännu en tvättmaskin påslagen och jag funderar på att göra Taiga sällskap...



Ingen groda såg vi idag heller

...

Kycklingwok & Ris

Idag regnar det, idag är min energi ungefär på noll. Det är ofantligt tur att man har en hund som KRÄVER att få gå ut, annars skulle jag ligga på soffan idag. Hela dagen.

Blev bjuden på middag hos grannarna, det blir kycklingwok med ris. Jag ska äta hur mycket som helst! =D






Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på när Taiga tuggar ben.

Acke kommer hem imorgon!

Leka?

Taiga saknar sin husse, farten är inte lika "stor" hos matte. Alltså är det inte lika roligt att busa med henne, hon är bra för promenader men annars så..



Försöker trösta henne med att vi klarar oss några dagar utan honom, och om vi inte gör det så måste vi öva oss på att göra det. Så det här är bara nyttigt. Det fungerar.. nästan

Jag har iaf börjat räkna ner åt mig och Taiga! Om 35 dagar hoppar vi på tåget hem till Jämtland och familjen =)

*positiva tankar*

Ensamma

Vi har pojkvän/sambo och husse fritt, jag och husdjuren. Skönt? Mja, inte på kvällarna iaf.. Lite läskigt att bo mitt ute på landet med en granne 800 meter bort och vara aldelles ensam. Men.. vad skulle kunna hända? Jag vet inte, men funderar starkt på att tvinga Taiga sova inne inatt, så bra vakthund som hon är.. :P

Det som är skönt är att nu kan man städa! Utan en pojkvän i vägen som tycker sig kunna spara allting. Inte för att jag ska slänga nånting, nej nej, bara plocka undan =) Ska ta tag i städahelahuset projektet medans pojke är på fiskesemester på Åland imorgon.

Idag har vi fått nya dörrar! Ytterdörren går att låsa! :D Och jordkällaredörren kommer hålla kylan utomhus på vintern. Detta är så fint så fint, ska måla dom också! I nån tjeck färg, lila? Blå? Svart? Nått som matchar vårat röda torp helt dock, lila går bort alltså..

;D


Ska nog slänga ut Taiga iaf, hon är ju trots allt en utehund + att jag misstänker att hon äntligen börjar tappa vinterpälsen! Kan ju låsa dörren istället!




Vattenpipepremiär snart?

Dagens visor!

Hooters - 500 Miles

John Fogerty - Blue Moon of Kentucky

Alex C - The sweetest ass in the world

Hoffmaestro - Highway man




Vän





Fina Söndag

Detta fann vi i ett av Tivedens smultronställen idag, efter en fin vandringsled genom skogen =)



Taiga hittade massa vattenställen att bada i, plus att hon hittade ett gammalt halvt uppätet rådjursben + en krabbas klo =)



Imorgon är det tenta dags, det går nog bra! Hur svårt kan det vara?

=)

Cirkus Mixi

Idag var det Cirkus i bion, nästan hela dagen. Jag satt och pluggade hemma medan Acke var där och hjälpte till, men sen helt plötsligt fick jag åka och hämta och leverera pizzor. Sen fastnade jag där med ;D Må säga att di är väldigt duktiga, jag klarar inte av sånt där iaf ^^ Stackars Acke fick vara ljudtekniker, gjorde några få missar men tror inte man märkte det så väldigt mycket som publik :P



http://cirkusmixi.ungaornar.se/

Igår var vi på majbrasa i Askersund, och Motorcykel karavan! Minst 1000 st varje valborg som åker från torget i Askersund till Skyllberg för att se majbrasa där ;D Dom gamla mc:arna är finast! Vill ha en sån där med sidovagn ^^

Nu ska det fortsättas att pluggas lite till innan läggdags!

RSS 2.0